söndag 16 januari 2011

Fakta Om Choklad & The Aztekerna

Choklad är en av de högsta koncentrationerna av bly i alla livsmedel som äts av västerlänningar. Även bly binds till kakao tank, bönor absorbera lite bly i de länder där de odlas.

Denna förorening verkar finnas någon gång under tillverkningsprocessen. Den amerikanska FDA har gjort tester och halterna av bly i choklad är så låga att även om en person äter choklad varje dag, det är osannolikt att de drabbas av några negativa effekter.

Infordrat Theobromin förgiftning, djur såsom hästar, hundar, papegojor och katter (speciellt kattungar) ofta dör av toxiciteten hos choklad. Detta eftersom djuren inte kan metabolisera therbromine lätt och det kommer att finnas kvar i blodet strömmar upp till 20 timmar.

De kan drabbas av epileptiska anfall, hjärtattacker, inre blödningar och slutligen döden. Behandling för dem innebär att framkalla kräkning inom två timmar för att äta choklad eller kontakta sin veterinär. Om 1,3 gram choklad per kilo hundarna kroppsvikt är tillräckligt för att orsaka toxicitet, med andra ord en ,88 oz chokladkaka skulle vara tillräckligt för att orsaka dessa symptom hos en 44 pund hund.

Även om stora hundar som inte är lika mottagliga, det bör ändå hållas utom räckhåll som hundar gillar choklad så mycket som människor gör.

Det finns femton filmer, nio böcker, sex låtar, två Anime tecken och två band med namnet choklad, den här listan inte är komplett och fortsätter att

ökar dagligen.

Det finns sex stora chokladtillverkarna i världen, tre i USA, en i Storbritannien, en i Italien och en i Schweiz (där vit choklad uppstod efter andra världskriget I. regionsinriktade stora chokladtillverkarna finns i Brasilien, Finland, USA, Belgien, Tyskland, Japan, Schweiz och Nya Zeeland.

Nio av de större choklad företag göra konditori eller premium choklad, de finns i Belgien, 3 i Italien, Storbritannien, två i USA och två i Frankrike.

Den mest historiskt betydelsefulla chokladtillverkarna var: JS Fry and Sons i Storbritannien var den första tillverkaren av ätliga choklad. Lindt & Sprungli i Schweiz utvecklade conching, en teknik för bearbetning fina choklad.

Menier Chocolate av Frankrike Pierre Paul affarel i Italien byggde den första tillverkningsföretag för massproduktion under 1826.

Den Aztekerna och Choklad:

Den Aztekerna hade en stor kärlek till choklad och det var en av deras favorit-drinkar. En av orsakerna var den inhemska drycken av Aztekerna, som kallas octli, var alkoholist och att vara berusad var mulnade på med aztekiska samhället.

De är tillverkade av århundradet anläggningen, octli var en juice som kom från skär stjälken av blomman från talet växt som hade mognat. Skaftet var underskred och bort lämnar ett avrinningsområde som saft som samlats in i denna juice samlades in under en period av flera månader och får jäsa och omvandlar den till octli.

Choklad till Aztekerna var ett mycket mer godtagbart dryck krigarna och adeln särskilt önskat det. Octli inte var förbjudet, de äldre var tillåtet att dricka det, och faktiskt de som personer som hade barn och barnbarn, inte nödvändigtvis gammal. De fick ha upp till fyra koppar varje natt, vid vissa högtider vart man kan dricka det, men det normala straffet för att vara berusad var död.

Choklad, förståeligt blev en godtagbar ersättning för octli med högre upp aztekiska civilisationen, även då alla inte accepterat choklad som dryck. Eftersom cacao ansågs vara en lyx, som inte standard i strama liv de hade levt tidigare, många av de aztekiska tillhörande choklad till fritid och lyx kärleksfulla människor i Gulf Coast och låglandet hade sitt ursprung i.

Komma ihåg att Aztekerna hade någon omfattning, och att allt var räknade, register över tid tyder på att slottet och domstol i Nezahualcoyotl, kungen av Texcoco sades ha använt 2.744.000 bönor per år, nu som en mycket bönor! Nu är hans kusin, Motecuhzoma Xooyotzin var mycket rikare, han lagras mer än 960.000.000 bönor i sitt magasin.

Cacao bönor användes som valuta, och därför var det vanligt att lagren har enorma mängder av dem på handen hela tiden.

Tag : choklad, kakor choklad recept, recept, kyckling recept, alla recept, lerkruka potten recipechocolate, kaka choklad recept, recept, kyckling recept, alla recept, lerkruka potten recept,

Article Source : http://www.artikelgarden.com/Ovanlig-Fakta-Om-Choklad-The-Aztekerna_43286/

Inga kommentarer: