söndag 30 november 2008

Cyprinus carpio...

Karpen och dess symboliska innebörd. Det Japanska namnet karp är koi och är väldigt nära våran guldfisk. För den som är intresserad av teckning och tattueringar i japansk stil märker ganska snart att denna fisk har en absolut framträdande symbolisk värde, och står för Tur, Framgång, och kärlek.

Karpen finns ursprunligen i Asien men har med tiden inplanterats och finns nu även i Europa, Australien samt USA.
Karpen är en väldigt energisk liten varelse som alltid är i rörelse. Likt tigerhaj så äter karpen allt den kommer över, näringsrik kost i all ära, men bara det går att svälja. När vintertiden slår på sänks fiskens ämnesomsättning och kräver väldigt lite mat. Detta gör att den kanppt rör sig under denna tid! Men är desto aktivare på sommaren. Rekordet på fångad karpfisk i sverige är på ca 21 kilo och mättes till 93 cm.
Karpen finns att hitta som tattueringar ända tillbaka till 1700talet,s Samuraier som hade den som lyckobringande symbol .

Karpen är en motströmms simmare, lite av en motvals käring som inte gör som alla andra eller vad som väntas av den, karpen visar också på uthållighet, och kämpar på trots motgångar, den har sitt eget sätt att tackla livet på.

En tanke & lite fakta från mig till dig... Lev väl

Inga kommentarer: